Blik op de weg

In het Behouden Blik verzorgen wij uw ontvangst met koffie of thee, verzorgen wij lezingen en kunt u ook voor een groeps- of familiebijeenkomst terecht tot een maximum van ongeveer 15 personen. Is uw groep groter of bestaat uw vereniging uit een groter aantal leden, dan bieden wij u de mogelijkheid van een lezing op uw eigen locatie. Er zijn verschillende lezingen die gegeven kunnen worden, al dan niet met muzikale ondersteuning.

Koffie versch gebrand lezing

De lezing “Een Blik van Herkenning” is een blik naar vroeger en ook zeer
geschikt voor zgn. reminiscentie projecten of voor de buurthuiskamer.

Wat een meisje weten moet” gaat over de schoonmaak, de waspoeders en het huishouden en verhaalt in geuren en kleuren over het wel en wee in onze samenleving aan de hand van de geschiedenis van de Persil producten en de Sunlight zeep.

“Een college bliklezen en een examen reclame”, is een interactieve lezing waarbij u met elkaar kijkt naar de blikken en het verhaal dat zij vertellen. U zult verbaasd staan over uw eigen kennis op dit gebied! Taxatie van eigen blikken is een vast onderdeel van dit programma.

In “Een blik op de jaren ’50 in 50 blikken” kijken wij naar de jaren ’50 van de vorige eeuw, een bijzonder decennium in onze geschiedenis. Bij deze lezing verzorgen wij ook graag, tegen geringe vergoeding de smaak van de jaren ’50!

Sinds mei 2018 presenteren wij u onze nieuwste lezing is getiteld
“Koffie vers(ch) gebrand!” Met dit, ook weer, zeer interactieve verhaal boordevol herkenning en herinneringen brengen wij u de geschiedenis van ruim dertig koffiebranderijen die in Groningen en Friesland actief waren. Een bijzonder verhaal over ruim twee eeuwen passie, ambacht en ondernemerschap inclusief een smaakvolle toegift.

Ongeacht welke lezing u kiest, wij brengen een behoorlijk aantal blikken en/of producten en reclameartikelen mee aan de hand waarvan het verhaal verteld kan worden. De bijeenkomst kan altijd worden aangevuld met de mogelijkheid van een taxatie van door u zelf meegenomen blikken.

De prijs voor het verzorgen van een avond, middag of ochtend is voor alle lezingen gelijk, ongeacht het aantal leden in de groep. Reiskosten worden op basis van het aantal gereden kilometers in rekening gebracht.
Voor het verzorgen van de bijeenkomst hebben wij niet meer nodig dan twee grote tafels en, bij grotere groepen, een microfoon.
Er kan ruim op tijd een afspraak gemaakt worden voor een bijeenkomst op het moment dat u het beste schikt.

U kunt ons bereiken via de mail of telefonisch via 0595 413 999 of 06 3619 5458.

Graag tot ziens!

 

Terug naar boven