Seizoensblik

Onder de titel Seizoensblik presenteert Het Behouden Blik de ‘vaste’ wisselexpositie. Gemiddeld 3 tot 4 keer per jaar wordt een ander deel van de verzameling nader belicht, van verhaal voorzien en in woord en beeld aan u voorgesteld.

 

Blik in Groningen – 18 augustus tot en met 18 september 2021   
wegens grote belangstelling
verlengd tot 7 oktober!

 

Op woensdag 18 augustus is het precies 20 jaar geleden dat Het Behouden Blik haar deuren voor de eerste keer voor het publiek opende. Een mijlpaal die we groots, maar op kleine schaal, gaan vieren van 18 augustus tot en met 18 september a.s. Uiteraard doen we dit graag samen met u, die als bezoeker, verzamelaar, belangstellende of donateur onze verzameling een warm hart toedraagt.

Wat gaan we doen

We lanceren de nieuwe publicatie, Blik in Groningen, presenteren in ditzelfde thema een nieuw Seizoensblik èn organiseren extra openingsmomenten. Zo bieden we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid dit jubileum samen met ons te vieren. Vanzelfsprekend zijn we ook alle tussenliggende donderdagen geopend voor feestelijke ontvangsten.

Pag. 33 Blik in Groningen, Brand in de Jonge Jan, door M. Joosten

 

Blik in Groningen

Blik in Groningen biedt een uniek overzicht van vier metaalwaren- en blikemballage fabrieken die in Groningen stad actief zijn geweest. Elk op geheel eigen wijze produceerden deze bedrijven bijzonder mooi decoratief verpakkingsblik. Niet eerder werd de geschiedenis van deze bedrijven zo uitgebreid beschreven en de blikken die ze vervaardigden in beeld gebracht. De presentatie van Blik in Groningen vindt plaats op zondag 5 september. De eerste exemplaren worden aangeboden aan Henriette en Alexandra Jansen, dochters van Frans Jansen (schrijver van Betoverend Blik) en de familie Van Kooten, verwant aan de blikfabriek A. van Kooten en Zoon.

Het boek telt 108 pagina’s en meer dan 170 afbeeldingen en is gedurende de feestmaand in het museum, of op voorintekening tot aan de dag van de presentatie, verkrijgbaar voor de speciale prijs van €7.50, losse verkoopprijs € 9.95.

 

Pagina 73-74 Blik in Groningen, overzicht winkeltonnen door de firma L.A. Reitsma

 

 

Fragment blik Vrije Vrouwen door M. Joosten

 

Het organiseren van dit jubileum en de totstandkoming van de publicatie werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting J.B. Scholtenfonds, de gemeente Het Hogeland, het Fonds Eemsmond, het ING Nederland fonds voor Medewerkers en een particuliere donatie.

©Museum Het Behouden Blik, Uithuizermeeden

 

 

met aandacht vergaard, een kijkje waard!

vind ons leuk en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen via:      hetbehoudenblik

Terug naar boven