https://hetbehoudenblik.eu/wp-content/uploads/2021/09/blz-73-74-scaled.jpg

Blikkenkelder

In Het Behouden Blik kunt u bij gelegenheid terecht voor de aanschaf van dat ene blik dat in uw verzameling nog ontbreekt. Wij verkopen echter alleen de exemplaren die in onze verzameling dubbel aanwezig zijn. De blikkenkelder is niet altijd toegankelijk, maar op verzoek is het mogelijk een blik te werpen.

Publicaties

 

Blik in Groningen          

 

Blik in Groningen biedt een uniek overzicht van vier metaalwaren- en blikemballage fabrieken die in Groningen stad actief zijn geweest. Elk op geheel eigen wijze produceerden deze bedrijven bijzonder mooi decoratief verpakkingsblik. Niet eerder werd de geschiedenis van deze bedrijven zo uitgebreid beschreven en de blikken die ze vervaardigden in beeld gebracht. De presentatie van deze nieuwste publicatie vond plaats 2021.

Het boek telt 108 pagina’s en meer dan 170 afbeeldingen en is verkrijgbaar voor slechts € 9.95 (pinnen is mogelijk)

 

 

Het Behouden Blik in 40 Seizoenen en Het Behouden Blik in 25 nieuwe Seizoenen

Seizoensboekjes met bewaarblik

Op 18 augustus 2011 was het precies 10 jaar geleden dat Het Behouden Blik haar deuren opende voor het publiek. Een jubileum om even bij stil te staan. Al sinds de opening van het museum staat er elk seizoen een ander deel van de verzameling centraal en geven we daar meer informatie en beeldmateriaal over. Door middel van deze “Seizoensblikken” krijgt u een steeds beter beeld van de collectie van Het Behouden Blik en van het cultureel erfgoed en de geschiedenis die zij vertegenwoordigt.
Deel I Het Behouden Blik in 40 Seizoenen publiceerden wij in 2011. In 2014 beleefde het boekje de tweede druk en sinds april 2017 verkopen we de derde druk van deze boekjes. In 2024 zijn er nog slechts enkele exemplaren beschikbaar.
Deel II van deze serie Het Behouden Blik in 25 nieuwe Seizoenen werd op 10 november 2018 gepresenteerd in de Stads Koffiebranderij in Groningen. In dit deel zijn de verhalen verzameld die wij  deelden in de periode 2011-2017.

De boekjes zijn in het museum verkrijgbaar voor de vaste prijs van EUR 7,50 per stuk (pinnen is mogelijk)

 

Koffie vers(ch) gebrand!

voorkant rood goud zilver 01 rood

Koffie vers(ch) gebrand! is de titel van het boek waarin 31 koffiebranderijen uit Noord Nederland in woord en beeld gepresenteerd worden.
Zodra je dit boek open doet, komt de geur je tegemoet.
Geuren van gisteren weliswaar, maar desalniettemin een bron van inspiratie voor onze wereld van nu, waar kleinschalig ondernemerschap en lokale ambachten weer volop in de belangstelling staan.

Tiktak, Broekema, Kahrel’s, Niemeijer, Jansonius, Van der Plaats, H. Smith, het zijn allemaal bekende namen uit onze geschiedenis. De “stoomkoffiebranderijen” en theehandels waren talrijk in het noorden van Nederland. Het boek bevat 175 pagina’s, waarvan 95 pagina’s afbeeldingen in kleur. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier en bovenal veel inspiratie!

Koffie vers(ch) gebrand! verscheen in 2017 en is verkrijgbaar voor € 24,95  €10,00 (pinnen is mogelijk)

 

 TerugBlik op Meij/ Het Blik Bekeken

TerugBlik op Meij Het Blik Bekeken“TerugBlik op Meij” is een bijzonder tijdsdocument over het vroegere winkelbestand in Uithuizermeeden met talrijke, veelal niet eerder gepubliceerde, foto’s en ander beeldmateriaal waarmee in ruim 160 pagina’s een wandeling door het dorp gemaakt wordt. Daarnaast biedt de tweede voorkant van het boek Het Blik Bekeken u een blik op de verzameling zoals die in Het Behouden Blik te zien is. In ruim 20 pagina’s krijgt u een rondleiding door het museum aan de hand van de prachtig afgebeelde blikken en reclame voorwerpen die in de verzameling zijn opgenomen.

De volledige oplage van 1350 stuks, verschenen in 2007, is uitverkocht. Het Behouden Blik helpt u graag met het zoeken naar een antiquarisch exemplaar. De prijs voor dit boek was € 19,50.