Notice: is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/p13638/domains/hetbehoudenblik.eu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5535
Zoekblik – Stichting Het Behouden Blik

Zoekblik

 

Met regelmaat ontstaan er vragen over objecten in onze collectie die wij graag  met u delen in de hoop de vragen zo beantwoord te krijgen.

De vraag die wij dit keer aan u voorleggen heeft betrekking op een bijzonder blik dat is uitgegeven ter gelegenheid van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

 

Het betreft een tas in de vorm van een kleine botaniseertrommel. Het portret van de jonge koningin is afgebeeld op de voorkant, de koets waarmee zij na de inhuldiging mee door de straten van Amsterdam reed op de achterkant. Dit is nog niet de Gouden Koets. Wilhelmina wilde geen cadeaus ontvangen voor haar inhuldiging, dus krijgt zij deze een dag later pas als geschenk van de bevolking van Amsterdam.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar de maker van dit bijzondere object en horen graag of het is uitgegeven door het Koningshuis bij wijze van relatiegeschenk, of door de lokale Oranjeverenigingen werd weggegeven of dat een particulier bedrijf hier opdracht voor heeft gegeven.

Wie weet er meer, wij horen het graag!

 

 

Terug naar boven