Werken in het Blik

foto 1 blikmuur

 

Wij zoeken nieuwe vrijwilligers….

Het Behouden Blik in Uithuizermeeden is een uniek museum waarin het Nederlandse verpakkingsblik centraal staat. De collectie van het museum laat de sociaal economische geschiedenis van onze samenleving in de 20e eeuw zien. De Stichting ontvangt geen reguliere subsidie en werkt met vrijwilligers. Als je ons museum een warm hart toedraagt kunt je ons daarbij helpen door vrijwilliger te worden.

Wat bieden wij:
Het Behouden Blik biedt vrijwilligers een leuke, inspirerende en gezellige werkplek. Samen met de collega’s houd je het museum open en levendig. Het museum is het gehele jaar door op donderdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor individuele bezoekers. Alle andere dagen van de week is het museum open op afspraak. Ten minste vier keer per jaar wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht onder de titel Seizoensblik. Ook worden lezingen op locatie verzorgd. Er komen per jaar ongeveer 1000 bezoekers en het aantal groeit. Als vrijwilliger kun je bij ons veel leren en is er gelegenheid workshops of trainingen te volgen of mee te gaan op bezoek bij andere musea.

Wij hebben plaats voor:

1) een vrijwilliger PR en sociale media
Wij streven naar het vergroten van de naamsbekendheid van het museum door het aanboren van nieuw publiek  en het promoten van onze lezingen op locatie. Je brengt Het Behouden Blik dan ook op alle mogelijke manieren onder de aandacht van het publiek op de verschillende hiervoor beschikbare (digitale) kanalen. Je schrijft persberichten, onderhoudt contacten met de media en bedenkt unieke acties om het museum te promoten. Je zorgt ervoor dat de tentoonstellingen, evenementen en activiteiten bij een zo breed mogelijk publiek bekend worden. Tenslotte neem je het maken en verspreiden van de nieuwsbrief voor je rekening.

Heb je:
• een goede kennis van de Nederlandse en Duitse taal
• ervaring met het schrijven van persberichten
• ervaring met het gebruik van sociale media
Vind je het leuk om mee te denken over speciale evenementen, acties op de sociale media en andere promotionele activiteiten en ben je 2 dagdelen in de maand beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

 

2) Gastvrouw/heer
Als gastvrouw/heer verwelkom je de bezoekers en geeft informatie over het museum. Je neemt de telefoon aan, zorgt dat het museum opgeruimd en schoon is en zet koffie en thee voor de bezoekers. Het museum zoekt vrijwilligers met een gastvrije instelling en vriendelijke, optimistische uitstraling. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Ervaring als gastvrouw/gastheer is een pré evenals kennis van de Duitse en/of Engelse taal. De ontvangsten vinden plaats op alle dagen van de week, zowel in het museum, als op locatie. De mogelijkheid bestaat ook dat je onze vaste conservator vergezelt tijdens een lezing op locatie.

Ben je:
• communicatief en vind je het leuk om te vertellen
• spontaan en klantvriendelijk en wil je je verdiepen in het verhaal van de collectie

En ben je minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar, bij voorkeur op donderdag, dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Ben je geïnteresseerd? Mail je cv en een korte motivatie dan direct naar het museum. Heb je nog vragen, bel dan even via: 0595 413 999 of 06 3619 5458

Terug naar boven