https://hetbehoudenblik.eu/wp-content/uploads/2024/01/foto-1-blikmuur.jpg

Wij zoeken nieuwe vrijwilligers….

In ons museum is altijd plaats voor extra handen. Je bent van harte welkom in ons team.

Het Behouden Blik in Uithuizermeeden is een uniek museum waarin het Nederlandse decoratieve verpakkingsblik uit de periode1880-1980 centraal staat. De collectie van het museum laat de sociaal economische geschiedenis van onze samenleving in de 20e eeuw zien. De Stichting ontvangt geen structurele subsidie en werkt met vrijwilligers. Als je ons museum een warm hart toedraagt kun je ons daarbij helpen door vrijwilliger te worden.

Wat bieden wij:
Het Behouden Blik biedt vrijwilligers een leuke, inspirerende en gezellige werkplek. Samen met de collega’s houd je het museum open en levendig. Het museum is het gehele jaar door op donderdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor individuele bezoekers. Alle andere dagen van de week is het museum open op afspraak. Ten minste drie/vier keer per jaar wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht onder de titel Seizoensblik. Ook worden lezingen op locatie verzorgd. Er komen per jaar ongeveer 1.000 bezoekers en het aantal groeit. Als vrijwilliger kun je bij ons veel leren en is er gelegenheid workshops of trainingen te volgen of mee te gaan op bezoek bij andere musea.

Wie zoeken wij:
In ons museum is altijd plaats voor extra handen. Ervaren of minder ervaren, iedereen heeft zijn of haar eigen talent en bijdrage aan ons verhaal. Dit verhaal is voortdurend in ontwikkeling.

Ben jij betrokken bij het thema verpakkingen en duurzaamheid;
Ben jij creatief en weet jij van oude blikken nieuwe objecten te maken;
Ben jij innovatief en zou jij eens willen nadenken over een nieuwe jas voor deze oude vorm van verpakken;
Ben jij iemand die handig is met accounts op Instagram of andere social media;
Ben jij een verhalenverteller en vind je het leuk om mensen te ontvangen?

dan ben je van harte welkom om bij ons gevarieerde team aan te sluiten!

Heb je interesse of ben je op zoek naar een stageopdracht? Mail je cv en een korte motivatie dan direct naar het museum.
Heb je nog vragen, bel dan even via: 0595 413 999 of 06 3619 5458

Graag tot ziens!