https://hetbehoudenblik.eu/wp-content/uploads/2024/01/Blik-op-Nederland-affiche-header.jpg

Welkom bij dit nieuwste project van ons museum, getiteld Blik op Nederland.

Op deze pagina bouwen wij samen aan een historisch overzicht van de koffiebranderijen en theepakkerijen in Nederland.

Blik op Nederland

Op deze pagina bouwen wij samen aan een historisch overzicht van de koffiebranderijen en theepakkerijen in Nederland. Wij doen dit door foto’s te verzamelen van (winkel)blikken en/of verpakkingen van zoveel mogelijk verschillende bedrijven. Let op: het gaat hier nadrukkelijk om die bedrijven die zelf de koffie roosteren en/of de thee mélangeren en verpakken. De handelaren laten we in dit overzicht buiten beschouwing.
De verschillende bedrijven worden aan de hand van de ingestuurde foto’s per provincie en onder bronvermelding weergegeven.

Een project als dit kunnen wij uiteraard niet alleen. Wij werken hierin samen met de collectie-beherende instellingen, musea en organisaties die blikken in beheer hebben. Ook beheerders van kleinere of particuliere collecties worden van harte uitgenodigd om samen met ons dit project ten uitvoer te brengen.

Heb jij nog geen oproep (in de mail) ontvangen, maar wil je wel graag onderdeel zijn van dit unieke project, neem dan vooral contact met ons op:  klik hier Wij sturen je graag alle informatie en een deelname formulier. Achter de schermen bouwen wij vanaf nu aan het overzicht per provincie. Dit overzicht zal steeds worden aangevuld al naar gelang deelnemers aan dit project zich aanmelden en informatie en materiaal met ons delen. Het spreekt voor zich dat het even gaat duren om dit overzicht zo compleet mogelijk te maken.

Wij nodigen iedereen van harte uit om met regelmaat een blik te werpen op de bestanden per provincie

Groningen

Friesland

Drenthe

Overijssel

Gelderland

Noord-Brabant

Utrecht

Zuid-Holland